Ostekake
Ingredienser:
Fyll:
- 6 dl prozero
- 190 g usaltet Meierismør
- 90 g Maizen
- 130 g melis
- 0,6 dl friskpresset sitronsaft
Bunn:
- 225 g Fate All Purpose Mix
- 76 g mykt brunt sukker
- 150 g margarin
- Litt ekstra mel til utbaking ved behov
- Kakeform 24-26 cm
- Pynt etter ønske
Fremgangsmåte i 3 trinn:
Trinn 1 Fyll til ostekaken
- Bland inn Prozero melk, smør og maizena i en kjele på svak varme og rør godt med visp til den småkoker og tykner.
- Avkjøl noen minutter.
- Hell blandingen i en plastbolle og pisk den opp i ca. i 40 sekunder med en stavmixer.
- Avkjøl og sett den i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
Trinn 2 Kakebunn
- Sett ovnen på 200 grader
- Bland inn Fatmel i en bakemaskin og rør inn sukkeret.
- Smuldre inn smøret som du har kuttet i terninger, fortsett til det blir en deig.
- Bruk bakepapir til underlag og over deigen når du kjevler den ut.
- Trykk gjerne kanten til formen over deigen så ser du om du har kjevlet nok
- Legg bakepapir i bunnen av formen og sett kanten over før du kutter bakepapiret langs ytterkanten.
- Ta så av kantene på bakeformen og legg bunnen av formen over deigen.
- Du kan da lett snu deigen rundt så du slipper å løfte kakebunnen over i formen før du setter sammen kakeformen igjen.
- Prikk kakebunnen med en gaffel.
- Stekes i ca. 25 minutter til den er fast og har en gyllen farge.
- Sett den til avkjøling.
Trinn 3
- Pisk opp det stive «ostefyllet» i ca. 2 minutter med en stavmixer til den blir lett og luftig
- Tilsett melis og sitronsaft før du bruker stavmixen ytterlig i 2 min til så «ostefyllet» får en glatt konsistens.
- Hell fyllet over kakebunnen og stryk over med en fuktig slikkepott.
- Avkjøl kaken i kjøleskapet i ca. 4 timer eller over natten.
- Når kaken skal ut av formen så skjær langs kanten med en kniv.
- Kaken er mektig og så det passer fint med ekstra frukt på kaken eller ved siden av kaken.
Praktiske tips:
Ønsker du å lage kaken på kortere tid så kan du sette «ostefyllet» i frysen så den blir avkjølt fortere. Men husk at den må ikke bli frossen!
Hele kaken gir uten bær og pynt: 109mg PHE ca 4,5 enheter.
Utregning:
- 190g Meierismør: 47,5mg PHE
- 90g Maizena: 22,5mg PHE
- 60 g Sitronsaft: 19,8mg PHE
- 225g Fate mel: 11,7mg PHE
- 150g Coop magarin -7,5mg PHE
- Øvrige produkter frie.