Søk
Tilbake til alle

Anetts ostekake til 17.mai

Anetts ostekake til 17.mai

Ostekake

Ingredienser:

Fyll:

  • 6 dl prozero
  • 190 g usaltet Meierismør
  • 90 g Maizen
  • 130 g melis
  • 0,6 dl friskpresset sitronsaft

Bunn:

  • 225 g Fate All Purpose Mix
  • 76 g mykt brunt sukker
  • 150 g margarin
  •  Litt ekstra mel til utbaking ved behov
  •  Kakeform 24-26 cm
  • Pynt etter ønske

Fremgangsmåte i 3 trinn:

Trinn 1 Fyll til ostekaken

  • Bland inn Prozero melk, smør og maizena i en kjele på svak varme og rør godt med visp til den småkoker og tykner.
  • Avkjøl noen minutter.
  • Hell blandingen i en plastbolle og pisk den opp i ca. i 40 sekunder med en stavmixer.
  • Avkjøl og sett den i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over. 

Trinn 2 Kakebunn 

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Bland inn Fatmel i en bakemaskin og rør inn sukkeret.
  • Smuldre inn smøret som du har kuttet i terninger, fortsett til det blir en deig.
  • Bruk bakepapir til underlag og over deigen når du kjevler den ut.
  • Trykk gjerne kanten til formen over deigen så ser du om du har kjevlet nok
  • Legg bakepapir i bunnen av formen og sett kanten over før du kutter bakepapiret langs ytterkanten.
  • Ta så av kantene på bakeformen og legg bunnen av formen over deigen.
  • Du kan da lett snu deigen rundt så du slipper å løfte kakebunnen over i formen før du setter sammen kakeformen igjen.
  • Prikk kakebunnen med en gaffel.
  • Stekes i ca. 25 minutter til den er fast og har en gyllen farge.
  • Sett den til avkjøling. 

Trinn 3

  • Pisk opp det stive «ostefyllet» i ca. 2 minutter med en stavmixer til den blir lett og luftig
  • Tilsett melis og sitronsaft før du bruker stavmixen ytterlig i 2 min til så «ostefyllet» får en glatt konsistens.
  • Hell fyllet over kakebunnen og stryk over med en fuktig slikkepott.
  • Avkjøl kaken i kjøleskapet i ca. 4 timer eller over natten.
  • Når kaken skal ut av formen så skjær langs kanten med en kniv.
  • Kaken er mektig og så det passer fint med ekstra frukt på kaken eller ved siden av kaken.

Praktiske tips:

Ønsker du å lage kaken på kortere tid så kan du sette «ostefyllet» i frysen så den blir avkjølt fortere. Men husk at den må ikke bli frossen!

Hele kaken gir uten bær og pynt: 109mg PHE ca 4,5 enheter.

Utregning:

  • 190g Meierismør: 47,5mg PHE
  • 90g Maizena: 22,5mg PHE
  • 60 g Sitronsaft: 19,8mg PHE
  • 225g Fate mel: 11,7mg PHE
  • 150g Coop magarin -7,5mg PHE
  • Øvrige produkter frie.

Oppskriften er utviklet av: Ellen Green med en liten vri av Anett Linge

Kommentarer
Skriv en kommentar Lukk