Søk
Tilbake til alle

Bløtekake med sommerbær

Bløtekake med sommerbær

Bløtekake

Ingredienser:

  • 3 x 250 g pk Fate Low Cake Mix
  • 65 g 3 stek/bakesmør fra Coop
  • 200 ml universielle Schlagecreme
  • 125 g x 3 frisk appelsinjuice ( brukt en juice med 0,8 g protei, men blandet den ut med 50% vann)
  • 150 g Piano Palova krem
  • 3 dl Tine kremfløte
  • 300 g friske Bringebær til fyll i kaken
  • 3 ts vaniljesukker til kremen
  • Litt sukker til bringbærfyllet

Jordbær, moreller og rips tl pynt

Fremgangsmåte:

  • Sett stekovenen på 190 grader.
  • Smør en kakeform på 23 cm og legg bakepapir i bunnen før du setter på kanten rundt.
  • Bland 65 g smeltet  smør og 125 g appelsinjuice sammen med 1 pk 250 g Fate kake mix. Pisk det sammen og fyll formen.
  • Stek sukkerbrødet i 20 min.
  • Gjør dette i 3 omganger så får du 3 tynne bunner som legges lagvis ved pynting. De får da samme størrelse og du slipper å dele en kake i 3 som noen ganger kan være en utfordring.
  • Avkjøl og legg 1 kabunn rett på et kakefat og dynk det lett med litt appelsinjuice som er utblandet med vann. 
  • Behold bakepapiret i bunnen av hver kake når de står til avkjøling. Det vil gjøre det enklere når du skal legge dem  lagvis for da snur du dem bare med en kakespatel eller et enkelt brett under når du stabler siden kakebunnene er litt skjøre.
  • Pisk Schalgecremen med litt vaniljesukker til den er stilv og fyll det over i en annen bolle.
  • Pisk så opp Piano Palovakrem.
  • Rør de friske bringebærene med litt sukker.
  • Bland så schalgecremen og bringebærene i sammen.
  • Smør et tynt lage med Piano Pfalovacreme føst og bre så over bringbærkremen.
  • Legg neste kakebunn og dynk med appelsinjuice.
  • Fyll på samme fremgangsmåte som på første bunn med resten av fyllet
  • Legg så på siste kakebunn og dynk den lett.
  • Sett så gjerne kaken i kjøleskapet en stund til du pynter den videre med krem på kantene og topp med Tine kremfløte.

Til slutt pynter du den med de bærene som du har tilgjengelig i forhold til årstiden.

(Topping av bær er ikke medberegnet i utregningen)

Denne kaken ble laget mitt på sommeren med friske bær fra Hagen/butikken

Hele kaken inneholder:

Enheter:   35,6          Protein:      15,8          phe: 840