Focacciabrød
Laget av Semper Lavprotein mix
Ingredienser:
- 50 g fersk gjær
- 9 dl lunket vann
- 1 dl olivenolje
- 2 ts salt
- 1000 g semper mel
Olivenolje, maldonsalt til topping
Tips:
For litt mer voksen smak, tilsett rosmarin, soltørkede tomater og oliven før steking.
Fremgangsmåte:
- Bland fersk gjær i vannet.
- Tilfør oljen.
- Bland så alt det tørre og kjør deigen et par minutter.
- Bruk en langpanne med høy kant og legg i bakepapir.
- Smør bakepapiret med masse olje slik at det ligger et lag i bunnen.
- Hell så deigen over i langpannen og form deigen utover med en fuktet slikkepott.
- Settes til heving i 30 min.
- Hell over og smør focacciabrødet med et godt lag med olivenolje før du stikker fingerhull i brødet.
- Fyll så på med litt ekstra olivenolje slik at hullene fylles med olje.
- Dryss over med maldonsalt, fersk eller krydder av rosmarin.
- Fyll gjenre hullene med litt soltørket tomat og oliven etter ønske.
Stekes ved 225 grader i ca. 25 min -30 min.
Dette blir en stor porsjon som du kan fryse ned i passe størrelser.
Men det smaker så godt at dette kan serveres til hele familien og holder seg godt til dagen etter om du bruker nok olje.
Hele oppskriften gir.: 14,4 enheter – 7,2 g protein– 360 phe