Søk
Tilbake til alle

Focacciabrød

Focacciabrød

Focacciabrød

Laget av Semper Lavprotein mix

Ingredienser:

  • 50 g fersk gjær
  • 9 dl lunket vann
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1000 g semper mel

Olivenolje, maldonsalt til topping

Tips:

For litt mer voksen smak, tilsett rosmarin, soltørkede tomater og oliven før steking.

Fremgangsmåte:

  • Bland fersk gjær i vannet.
  • Tilfør oljen.
  • Bland så alt det tørre og kjør deigen et par minutter.
  • Bruk en langpanne med høy kant og legg i bakepapir.
  • Smør bakepapiret med masse olje slik at det ligger et lag i bunnen.
  • Hell så deigen over i langpannen og form deigen utover med en fuktet slikkepott.
  • Settes til heving i 30 min.
  • Hell over og smør focacciabrødet med et godt lag med olivenolje før du stikker fingerhull i brødet.
  • Fyll så på med litt ekstra olivenolje slik at hullene fylles med olje.
  • Dryss over med maldonsalt, fersk eller krydder av rosmarin.
  • Fyll gjenre hullene med litt soltørket tomat og oliven etter ønske.

Stekes ved 225 grader i ca. 25 min -30 min.

 

Dette blir en stor porsjon som du kan fryse ned i passe størrelser.

Men det smaker så godt at dette kan serveres til hele familien og holder seg godt til dagen etter om du bruker nok olje.

Hele oppskriften gir.: 14,4 enheter – 7,2 g protein– 360 phe