Søk
Tilbake til alle

Fylte Paprika

Fylte Paprika

Fylte Paprika

Ingredienser:

  • 4 paprika - 500 g ferdig renset uten medregning av toppen som kuttes bort til lokk - 125 g pr. paprika.
  • 100 g lavproteinris
  • 100 g gul løk
  • 100 g gulrot
  • 8 g rød chili
  • 60 g spisspaprika
  • 15 g vårløk
  • Litt bladpersille
  • 3 dl Gryr fløte
  • Ca. 3 ss olje
  • Salt, pepper, og evt. annet krydder etter ønske
  • 3 dl tomat eller pastasus etter ønske 1 g pr 100 g etter ønske er brukt i denne oppskriften 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp ønsket ristype.
  • Kutt av toppen på papriakene og rens ut av dem.
  • Forvell dem i en stor kjele med kokende vann et par minutter.
  • Kutt opp løken og stek den i oljen et par minutter.
  • Riv gulroten grovt, og finhakk de andre grønnsakene - stek dem sammen med løken.
  • Tilsett ønsket krydder som salt og pepper.
  • Tilsett 1,5 dl gyr fløte til slutt.
  • Blad inn den kokende risen og fyll paprikaene med en skje som du trykker forsiktig ned slik at paprikanene fylle opp til kanten.
  • Sett lokket på paprikaen.
  • Plaser dem i små ildfaste former og hell pastasusen pluss 1,5 dl gryr fløte rundt hver paprika.
  • Har du ikke små former så plaser alt i en ildsfast form.
  • Stekes på 200 grader i ca 15-20 min. til de blir myke, men pass på at de ikke blir overstekte.

Dette er en fin rett til hele familien, og ønsker du litt mer ut av retten så server salat og lavproteinbrød/rundstykker som tilbehør.

Hele posjonen inneholder:

Enehter: 18,4      Protein: 8,17        Phe 437

pr stk:       4,6                    2,04               109,25

 

Har regnet et snitt på 0,8 g protein pr 100 g på parikaene siden det skiller en del fra rød til gul paprika.

 

Kommentarer
Skriv en kommentar Lukk