Søk
Tilbake til alle

Hamburger + Brød

Hamburger + Brød

Hamburgerbrød

Ingredienser:

  •        500 g Semper lavprotein mel
  •        1 ts salt
  •        1 ts guargummi
  •        4 dl vann
  •        25 g fersk gjær
  •        ½ dl olje

Fremgangsmåte: 

  •        Varm vannet til ca. 37 °C 
  •        Løs opp gjæren i vannet i en bakemaskinbolle
  •        Tilsett olje og alt det tørre
  •        Elt deigen i et par minutter på høy hastighet
  •        Fyll så deigen i en stor sprøytepose før du sprøyter ut Hamburgerbrødene på et ovnsbrett.
  •        De kan formes ytterligere med en skje som er dyppet i vann i etterkant før heving
  •        Smør de gjerne med litt olje
  •        Heves i ca. 30 min
  •        Stekes ved 225 °C i ca. 15 min 

Hele oppskriften gir 5-8 hamburgerbrød og inneholder 238mg PHE og 9,5 enheter.

Hamburger fra Mevalia 

  •        35 g Mevalia Burgermix
  •        45 ml vann
  •        1 ts olje
  •        Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte: 

  • Bland miks, vann, olje og smaksett med salt og pepper. Bruk gjerne engangshansker når du former burgeren
  • Stek på middels varme til du får en fin farge.

En burger på 80g gir 12mg PHE og ca 0,5 enheter.