Hamburgerbrød
Ingredienser:
- 500 g Semper lavprotein mel
- 1 ts salt
- 1 ts guargummi
- 4 dl vann
- 25 g fersk gjær
- ½ dl olje
Fremgangsmåte:
- Varm vannet til ca. 37 °C
- Løs opp gjæren i vannet i en bakemaskinbolle
- Tilsett olje og alt det tørre
- Elt deigen i et par minutter på høy hastighet
- Fyll så deigen i en stor sprøytepose før du sprøyter ut Hamburgerbrødene på et ovnsbrett.
- De kan formes ytterligere med en skje som er dyppet i vann i etterkant før heving
- Smør de gjerne med litt olje
- Heves i ca. 30 min
- Stekes ved 225 °C i ca. 15 min
Hele oppskriften gir 5-8 hamburgerbrød og inneholder 238mg PHE og 9,5 enheter.
Hamburger fra Mevalia
- 35 g Mevalia Burgermix
- 45 ml vann
- 1 ts olje
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
- Bland miks, vann, olje og smaksett med salt og pepper. Bruk gjerne engangshansker når du former burgeren
- Stek på middels varme til du får en fin farge.
En burger på 80g gir 12mg PHE og ca 0,5 enheter.