Hamburgerbrød med Fatemel
Ingredienser:
- 500 g Fate All – Purpose Mix
- 1 pose tørrgjær (finnes i pakken)
- 1 ts salt
- 3 ss honning
- 4,5 dl Prozero melk
- Litt fri Violife Røkt veganost
- 2 ss olje
- Litt sukkerkulør for ønsket farge
Tilbereding:
- Varm ovnen til 200 grader.
- Bland inn alt det tørre i bakemaskinbollen.
- I denne oppskriften kuttet jeg opp 2 skiver med fri Veganost for å gi ekstra smak.
- Varm opp Prozeromelken sammen med honningen og oljen til litt varmere enn fingervarmt vann.
- Bland dette sammen med melet og pisk det sammen.
- Deigen ser veldig tynn ut med en gang, men den tykner raskt når den piskes.
- Pisk den i ca. 1 min, og la den så hvile litt.
- Bruk så feks. en isklype med utkaster og vei opp en bolle på 80 g slik at du ser hvor mye det skal brukes pr. bolle
- Sett ut 9 Hamburgerbrød på et brett.
- Fukt hendene med litt vann evt. olje og form dem flate på brettet.
- Hev dem til dobbel størrelse før du smører dem med olje og snitter dem med en skarp kniv.
- Dryss gjerne litt ekstra salt/krydder på toppen for lit ekstra smak
- Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.
Hele oppskriften på 9 Hamburgerbrød gir: 6,2 g protein – 193 mg phe
Ferdig bakt pr 80 g ( minus 20% svinn) = 1 bolle. 1 stk. hamburgerbrød gir: 0,64 g protein – 19,2 mg phe
Tips: Har du små barn kan du fint fordele oppskriften på 2 bakebrett for så å lage 18 små hamburgerbrød