Søk
Tilbake til alle

Hamburgerbrød av Fatemel

Hamburgerbrød av Fatemel

Hamburgerbrød med Fatemel

Ingredienser:

  • 500 g Fate All – Purpose Mix
  • 1 pose tørrgjær (finnes i pakken)
  • 1 ts salt
  • 3 ss honning
  • 4,5 dl Prozero melk
  • Litt fri Violife Røkt veganost
  • 2 ss olje
  • Litt sukkerkulør for ønsket farge

Tilbereding: 

  • Varm ovnen til 200 grader.
  • Bland inn alt det tørre i bakemaskinbollen.
  • I denne oppskriften kuttet jeg opp 2 skiver med fri Veganost for å gi ekstra smak.
  • Varm opp Prozeromelken sammen med honningen og oljen til litt varmere enn fingervarmt vann.
  • Bland dette sammen med melet og pisk det sammen.
  • Deigen ser veldig tynn ut med en gang, men den tykner raskt når den piskes.
  • Pisk den i ca. 1 min, og la den så hvile litt.
  • Bruk så feks. en isklype med utkaster og vei opp en bolle på 80 g slik at du ser hvor mye det skal brukes pr. bolle
  • Sett ut 9 Hamburgerbrød på et brett.
  • Fukt hendene med litt vann evt. olje og form dem flate på brettet.
  • Hev dem til dobbel størrelse før du smører dem med olje og snitter dem med en skarp kniv.
  • Dryss gjerne litt ekstra salt/krydder på toppen for lit ekstra smak
  • Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.

Hele oppskriften på 9 Hamburgerbrød gir: 6,2 g protein – 193 mg phe

Ferdig bakt pr 80 g ( minus 20% svinn) = 1 bolle. 1 stk. hamburgerbrød gir: 0,64 g protein – 19,2 mg phe

Tips: Har du små barn kan du fint fordele oppskriften på 2 bakebrett for så å lage 18 små hamburgerbrød

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar Lukk