Søk
Tilbake til alle

Anett’s Julemeny

Anett’s Julemeny

Hva når resten av familien skal ha ribbe og medisterkaker til jul?

Gulrot og Squashburger med grillet ost a la' Anett.

4 burgere og 8 små grønnsaksboller

Fremgangsmåte:

  1. Skrell gulrot og løk før det veies
  2. Behold det grønne på squashen
  3. Riv grønnsakene grovt
  4. Tilsett persillen
  5. Bland så alt det tørre i en bolle sammen med grønnsakene. Deigen blir veldig klissette så bruk engangshansker.
  6. Jeg tilføyde litt olje.
  7. Form 4 burgere: Jeg bruker en stor isskje og veier slik at hver store burger veier ca 70 g
  8. Stek dem gjerne med Carlshamn flytende smør i en teflonpanne på middels varme. Snu de et par ganger.
  9. Stek så 8 små burgere som kan erstatte medisterkaker på ca 35 g på samme måte
  10. Før servering grillet jeg de store burgerene i ovnen med topping av revet ost fra Violife og krydret med pepper, ramsløksalt (da kan det jo minne litt om en ribbe bit)

Tilbehør:

Poteter: Kok opp mandelpoteter noen minutter før de legges over i en stekepanne med olje, hjemmelaget krydder som rosmarin ramsløksalt, pepper, gressløk, rosmarin osv etter smak

Rosenkål: Tilsetter Charlshamn flytenede smør og brunt sukker i en stekepanne før jeg tar i rå gulerøtter, litt chili samt rosenkålen som har fått et oppkok tidligere.

Rotmos

Saus: Brukte Toros glutenfrie Brune saus tilsatt med Schlagcreme

Anett`s hjemmelagde tyttebær

Og til slutt et dryss av granatepple for å gi litt ekstra matglede i julen

Oppskriften gir ca: 870 kcal, 3.8 g protein og 120 mg PHE

Pr store burgere: 110 kcal, 0.5 g protein og 15 mg PHE (Varierer litt i forhold til hva slags mel dere bruker)

Kommentarer
Skriv en kommentar Lukk