Hva når resten av familien skal ha ribbe og medisterkaker til jul?
Gulrot og Squashburger med grillet ost.
4 burgere og 8 små grønnsaksboller
- 150 g squash
- 150 g gulrot
- 50 g rødløk
- 2 ss frisk hakket persille
- 180 g Promin mel
- 2 ts bakepulver
- 1 egg Mevalia eggerstatning
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Skrell gulrot og løk før det veies
- Behold det grønne på squashen
- Riv grønnsakene grovt
- Tilsett persillen
- Bland så alt det tørre i en bolle sammen med grønnsakene. Deigen blir veldig klissette så bruk engangshansker.
- Jeg tilføyde litt olje.
- Form 4 burgere: Jeg bruker en stor isskje og veier slik at hver store burger veier ca 70 g
- Stek dem gjerne med Carlshamn flytende smør i en teflonpanne på middels varme. Snu de et par ganger.
- Stek så 8 små burgere som kan erstatte medisterkaker på ca 35 g på samme måte
- Før servering grillet jeg de store burgerene i ovnen med topping av revet ost fra Violife og krydret med pepper, ramsløksalt (da kan det jo minne litt om en ribbe bit)
Tilbehør:
Poteter: Kok opp mandelpoteter noen minutter før de legges over i en stekepanne med olje, hjemmelaget krydder som rosmarin ramsløksalt, pepper, gressløk, rosmarin osv etter smak
Rosenkål: Tilsetter Charlshamn flytenede smør og brunt sukker i en stekepanne før jeg tar i rå gulerøtter, litt chili samt rosenkålen som har fått et oppkok tidligere.
Saus: Brukte Toros glutenfrie Brune saus tilsatt med Schlagcreme
Hjemmelagde tyttebær
Og til slutt et dryss av granatepple for å gi litt ekstra matglede i julen