Landbrød med Lailas melblanding
Ingredienser:
- 500 g Lailas melbanding
- 1 ts salt
- 2 ts honning
- 50 g fersk gjær
- 1 ss fiberhusk
- 6 dl veske (3 dl vann og 3 dl Prozeromelk)
- 1 egg ( 10 g eggerstatning fra Mevalia)
- 90 g olivenolje
Fremgangsmåte
- Tilsett gjæren i varmt vann (37 grader) - piskes inn
- Visp inn fiberhusken etter at du har rørt ut gjæren
- Tilsett oljen
- La det svelle i 5 min
- Bland inn alt det tørre og elt deigen i en kjøkkenmaskin i 5 min
- Settes til heving i 30 min
- Ta deigen ut av bollen med en slikkepott og del deigen i 2
- Du kan enten lage 2 flotte runde brød eller rundstykker av halvparten
- Er deigen litt klissete så tilsett litt mer mel før du knar dem ut til ønsket form
- Sett brødene på brett for etterheving i ca 20-30 min før du smører dem med olivenolje
- Snitt dem med en skarp kniv dyppet i vann
- Dryss over maldonsalt
- Til slutt drysser du over mel fra evt en sil så brødene blir dekket av et tynt lag med mel
- Stekes i ca 40 min ved 200 grader'
Hele oppskriften gir ca 460mg PHE og 18,5 enheter på to brød. Et brød er ca 9,5 enhet.