Søk
Tilbake til alle

Landbrød

Landbrød

Landbrød med Lailas melblanding

Ingredienser:

  • 500 g Lailas melbanding
  • 1 ts salt
  • 2 ts honning
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ss fiberhusk
  • 6 dl veske (3 dl vann og 3 dl Prozeromelk)
  • 1 egg ( 10 g eggerstatning fra Mevalia)
  • 90 g olivenolje

Fremgangsmåte

  • Tilsett gjæren i varmt vann (37 grader) - piskes inn
  • Visp inn fiberhusken etter at du har rørt ut gjæren 
  • Tilsett oljen
  • La det svelle i 5 min
  • Bland inn alt det tørre og elt deigen i en kjøkkenmaskin i 5 min
  • Settes til heving i 30 min
  • Ta deigen ut av bollen med en slikkepott og del deigen  i 2
  • Du kan enten lage 2 flotte runde brød eller  rundstykker av halvparten
  • Er deigen litt klissete så tilsett litt mer mel før du knar dem ut til ønsket form
  • Sett brødene på brett for etterheving i ca 20-30 min før du smører dem med olivenolje
  • Snitt dem med en skarp kniv dyppet i vann
  • Dryss over maldonsalt
  • Til slutt drysser du over mel fra evt en sil så brødene blir dekket av et tynt lag med mel
  • Stekes i ca 40 min ved 200 grader'

Hele oppskriften gir ca 460mg PHE og 18,5 enheter på to brød. Et brød er ca 9,5 enhet.