Lyst Brød med mel fra Promin
Ingredienser:
- 500 g mel
- 1ts salt
- 7 g gjær (følger med)
- 4 dl vann
- 60 g olje (4 ss)
- 2 ts fiberhusk
- 1 ts honning
Fremgangsmåte
- Varm opp vann til ca 37℃
- Pisk inn fiberhusken
- Tilsett olje og honning
- La det svelle i 5 min
- Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin på høy hastighet noen minutter
- Smør en brødform og bruk en slikkepott med vann når du skal fylle formen så får du et fint og jevnt brød.
- La det heve opp til kanten før steking.
- Smør gjerne med olje før steking samt snitt brødet med en skarp kniv dyppet i vann.
- Stekes ved 200℃ i ca 20-30 min
Hele oppskriften gir 107mg PHE eller 4,3 enheter.
Tips: Alt brød som ikke er nybakt blir alltid bedre i en børdrister fra dag 2.