Søk
Tilbake til alle

Lyst Brød

Lyst Brød

Lyst Brød med mel fra Promin

Ingredienser:

  • 500 g mel
  • 1ts salt
  • 7 g gjær (følger med)
  • 4 dl vann
  • 60 g olje (4 ss)
  • 2 ts fiberhusk
  • 1 ts honning 

Fremgangsmåte

  • Varm opp vann til ca 37℃
  • Pisk inn fiberhusken
  • Tilsett olje og honning
  • La det svelle i 5 min
  • Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin på høy hastighet noen minutter
  • Smør en brødform og bruk en slikkepott med vann når du skal fylle formen så får du et fint og jevnt brød.
  • La det heve opp til kanten før steking.
  • Smør gjerne med olje før steking samt snitt brødet med en skarp kniv dyppet i vann.
  • Stekes ved 200℃ i ca 20-30 min

Hele oppskriften gir 107mg PHE eller 4,3 enheter.

 

Tips: Alt brød som ikke er nybakt blir alltid bedre i en børdrister fra dag 2.