
Marsipan
Ingredienser:
- 33 g kokt potet
- 140 g melis
- Geletopper
- Mandelessens etter smak
Fremgangsmåte:
- Skrell poteten og kok den i usaltet vann til den er mør.
- Held vannet fra og mos poteten i en skål med gaffel.
- Avkjøl den moste poteten i et par minutter og tilsett melis litt av av gangen.
- Kna marsipanen i hånden til slutt. Den skal ha konsistens som en gjærdeig.
- Tilsett ca 1 - 2 dråper med mandelesens etter smak.
Tips:
- Tilsett mer melis om massen blir for våt.
- Marsipanen kan overtrekkes med sjokolade eller du kan toppe med en geletopp etter ønske.
- Holder seg godt i kjøleskapet over tid.
- Ellers så kan man raskt lage en ny porsjon om du har en potet til overs fra middagen.
Protein: 0.6 g PHE : 25mg