Stekt ris er ikke bare en fin måte å bruke opp gårsdagens rester på, det er også supergodt og fort gjort å lage.
Dersom du skal bruke ris fra middagen i går, er det viktig at risen har blitt oppbevart i kjøleskapet.
Du trenger:
- 2 tsk Sesamolje
- 150g Jackfrukt delt i biter (NB! lake med salt, ikke sirup),
- 50g sopp, tynt skivet
- 50g Rød paprika, delt i små bitar
- 50g Zuccini, delt i små biter
- 50g Minimais, skivet
- 50g Vårløk, tynt skivet
- 2 fedd hvitløk, presset
- 200g lavprotein ris (følg instruksjoner på pakken)
- 2-3 ss Sweet chilli saus
Fremgangsmåte:
- Bruk en wok- eller stekepanne, og surr løk og hvitløk i litt sesamolje på middels til høy varme til det får en gyllenbrun farge.
- Tilsett alle grønnsakene og stek dem på høy varme til de har myknet litt, men fortsatt er sprø.
- Tilsett kokt lavproteinris og sweetchili sausen og ev. mer salt.
Oppskriften gir 4,2g protein og 158 mg FA
Per porsjon 2,1 g protein och 79 mg Fa