Søk
Tilbake til alle

Stekt ris med jackfrukt

Stekt ris med jackfrukt

Stekt ris er ikke bare en fin måte å bruke opp gårsdagens rester på, det er også supergodt og fort gjort å lage.

Dersom du skal bruke ris fra middagen i går, er det viktig at risen har blitt oppbevart i kjøleskapet. 

 

Du trenger:

  • 2 tsk Sesamolje
  • 150g  Jackfrukt  delt i biter (NB! lake med salt, ikke sirup),
  • 50g sopp,  tynt skivet
  • 50g Rød paprika, delt i små bitar
  • 50g Zuccini, delt i små biter
  • 50g Minimais, skivet
  • 50g Vårløk, tynt skivet
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 200g lavprotein ris (følg instruksjoner på pakken)
  • 2-3 ss Sweet chilli saus

 Fremgangsmåte:

  1. Bruk en wok- eller stekepanne, og surr løk og hvitløk i litt sesamolje på middels til høy varme til det får en gyllenbrun farge.
  2. Tilsett alle grønnsakene og stek dem på høy varme til de har myknet litt, men fortsatt er sprø.
  3. Tilsett kokt lavproteinris og sweetchili sausen og ev. mer salt.

 

Oppskriften gir 4,2g protein og 158 mg FA

Per porsjon 2,1 g protein och 79 mg Fa