Vegetarburger med Fatemel
Ingredienser:
- 150 g gulerot
- 150 g squash
- 50 g avokado
- 50 g løk
- 2 ss hakket persille
- 150 g Fate All Purpose Mix
- 2 ts bakepulver
- 1 ½ ts paprikapulver
- 1 ½ ts timian
- Salt og pepper
Tilberedning:
- Rasp gulerøtter og squash grovt.
- Kutt avokado og løk i fine biter som blandes sammen med gulerøttene og squashen.
- Bland sammen det tørre i en annen bolle.
- Fordel halvparten av melet sammen med grønnsakene først og kna det sammen.
- Fordel så resten og ikke tenk på at det ser tørt ut for det endrer seg ettersom du får blandet det sammen.
- Bruk gjerne en stor isskje med utkaster så alle biffene får samme vekt til steking.
- Alltid lurt å veie blandingene du lager for å se hva de skal veie i forholdt til antall som er angitt i oppskriftene.
- Er du i tvil så bruk vekt på den første og fordel dem ut over på en plastfjøl før du former dem til steking.
- Forme til burger og stek dem på middels varme i olje og litt smør på begge sider.
- Skal du ikke spise dem med en gang så sett dem på svak varme i ovnen mens resten av måltidet klargjøres.
Tips: Bruk gjerne engangshansker så er det lettere å jobbe sammen denne massen, og når du skal steke dem så kan du ta litt olje på hendene og forme dem lett når du legger dem i stekepannen.
Har du små barn så ville jeg laget 10 små burgere, men til deg som spiser vanlig så passer det perfekt og lage 5 store burgere av denne blandingen.
Hele oppskriften gir: 5,8 g protein – 176 mg PHE. Hver burger av 10 stk gir: 0,58 g protein – 17,6 mg PHE. 5 biffer som vist gir pr stk. 1,16 g protein – 35,2 mg PHE