Søk
Tilbake til alle

Vegetarburger med Fatemel

Vegetarburger med Fatemel

Vegetarburger med Fatemel

Ingredienser:

  •         150 g gulerot
  •         150 g squash
  •         50 g avokado
  •         50 g løk
  •         2 ss hakket persille
  •         150 g Fate All Purpose Mix
  •         2 ts bakepulver
  •         1 ½ ts paprikapulver
  •         1 ½ ts timian
  •         Salt og pepper

Tilberedning: 

  •         Rasp gulerøtter og squash grovt.
  •         Kutt avokado og løk i fine biter som blandes sammen med gulerøttene og squashen.
  •         Bland sammen det tørre i en annen bolle.
  •         Fordel halvparten av melet sammen med grønnsakene først og kna det sammen.
  •         Fordel så resten og ikke tenk på at det ser tørt ut for det endrer seg ettersom du får blandet det sammen.
  •         Bruk gjerne en stor isskje med utkaster så alle biffene får samme vekt til steking.
  •         Alltid lurt å veie blandingene du lager for å se hva de skal veie i forholdt til antall som er angitt i oppskriftene.
  •         Er du i tvil så bruk vekt på den første og fordel dem ut over på en plastfjøl før du former dem til steking.
  •         Forme til burger og stek dem på middels varme i olje og litt smør på begge sider.
  •         Skal du ikke spise dem med en gang så sett dem på svak varme i ovnen mens resten av måltidet klargjøres.

 

Tips: Bruk gjerne engangshansker så er det lettere å jobbe sammen denne massen, og når du skal steke dem så kan du ta litt olje på hendene og forme dem lett når du legger dem i stekepannen.

Har du små barn så ville jeg laget 10 små burgere, men til deg som spiser vanlig så passer det perfekt og lage 5 store burgere av denne blandingen.

Hele oppskriften gir: 5,8 g protein – 176 mg PHE. Hver burger av 10 stk gir: 0,58 g protein – 17,6 mg PHE.  5 biffer som vist gir pr stk.  1,16 g protein – 35,2 mg PHE

 

Kommentarer
Skriv en kommentar Lukk