Kanelboller
Ingredienser:
75g smør
2,5dl havremelk (260g)
25g gjær
3g Fiberhusk
1ts guargummi
½ dl sukker
1ts kardemomme
350g Semper lavprotein miks
Noen dråper sukkerkulør
Fyll:
60g meierismør
30g sukker
1 ½ ts kanel
Fremgangsmåte:
Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
Tilsett et par dråper sukkerkulør for å gi en mørkere farge.
Visp fiberhusken i vesken og la det svelle et par minutter.
Tilsett sukker, kardemomme og melet.
Elt deigen godt til den blir smidig.
Dekk til bollen og la den heve til dobbel størrelse ca. 30 min
Kna deigen opp og legg den på et bakepapir eller et tuppevareunderlag
Kjevl deigen ut med et bakepapir over til en rektangel, ca. ½ cm. tykk.
Rør sammen smør, sukker og kanel.
Smør det utover deigen.
Rull leiven sammen fra langsiden.
Skjær rullen i skiver, ca. 2 cm tykke og legg dem på et brett med bakepapir under.
Etterheves under plastfolie til dobbel størrelse, ca. 30 min.
Pensles med eggerstatning og lit perlesukker. (For de som tåler litt egg til pensling så vil det gi best resultat).
Stekes i 225 grader i ca. 10 – 15 min.
Hele oppskriften gir: 9,22 enheter - 4,62 g protein - 16 kanelboller ca 0,6 enheter per bolle
Oversikt over proteininnhold som er brukt i oppskriften:
Smør fra Coop – Stek & Bak – 0,1 g/ 100g
Tine Meierismør – 0,5g/100g
Eldorado Havredrikk fra PKU.no – 0,4g/pr 100 ml
Fersk gjær – 8,4/100g
Finax Fiberhusk – 2g/100g
Semper mel – 0,3g/100g
Øvrige produkter frie, uten protein eller brukt i veldig små mengder.