Ingredienser:
- 500 g universal mel fra Bezgluten
- ½ ts salt
- ½ ts sukker
- 30 g fersk gjær
- 450 ml vann (lunket)
- 45 g olje (3 ss)
- 2 ts fiberhusk
Fremgangsmåte:
- Tilsett gjæren i varmt vann 37 grader - piskes inn
- Visp i fiberhusken inn i vesken etter at du har rørt ut gjæren
- Tilsett så olje
- La det virke i 5 min
- Bland tørrvarer i en bolle før tilsetting av vesken.
- Kjør deigen i eltemaskin ca. 5 min
- Smør formene godt og bruk en slikkepott med vann på til fordeling i den ene formen.
- Montere toppen av formen og la det heve i ca. 30 min.
Stekes i ca. 40 min på 180 °C
Oppskriften gir 250 mg PHE og 10 enheter.
Tips: Dette brødet har en god smak og holder seg godt i sammen. Har du ikke spiralformer så bruk bare en vanlig form.